Artikel

Att vara vilse

Läste precis om ett modigt och bra inlägg från nordens största inredningsbloggare Trendenser som jag läste tidigare i våras. Nu efter sommaren är ämnet mer aktuellt än någonsin. Vad gör man när man inte vet vad eller vart man vill?

Eller som Frida, Trendenser, själv skriver:

”För första gången i mitt vuxna liv har jag ingen aning om vad jag har lust att göra yrkesmässigt av mina kommande fem år.”

Det är lätt att tro att man är ensam i sina tankar och funderingar (det är du inte!), och ibland är det svårt att se hur man ska komma vidare och komma fram till vad det är man egentligen vill.

Ibland räcker det med ledighet för att hitta rätt, ibland kanske det är just ledigheten (mer tid för reflektion) som gör att du upptäcker att du behöver göra en förändring, men att du fastnar i hur.

Hur kommer man vidare då?

Många gånger kan vi så klart hitta rätt på egen hand eller med hjälp av familj eller vänner.

Men om du kört fast och inte kommer vidare? Kanske omgivningen snarare förespråkar att du ska stannar din ”trygga anställning” eller menar att ”du har det ju så bra, varför ska du ändra på det”, eller på andra sätt stoppar upp dina tankar om att du nog vill ha en förändring eller hjälp att komma vidare.

Ett tips är att ta hjälp av en coach för att få verktyg och bollplank för att komma vidare. Andra sätt är genom att prata med andra som gjort eller gör det du skulle vilja göra. Eller hitta exempelvis böcker, poddar eller bloggar kring det som du är intresserad av, oavsett om det är metoder eller verktyg för att hitta det du egentligen vill göra. Eller få inspiration för att därefter komma vidare.

  Gilla