Artikel, Inspiration

”Det är en styrka att ta hjälp”

Jag blir alltid lika glad när jag hittar artiklar som denna som verkligen lyfter fram vad coachning verkligen är och vad det kan resultera i.

Och jag ska inte upprepa hela artikeln, utan hoppas att du läser den.

Men jag vill ändå lyfta fram hur glad jag blir när jag läser att Lisen i artikeln berättar att hon:

”bad om att få träffa en erfaren person med gedigen kunskap som inte ”bara” var coachutbildad”.

För visst, en coach är ingen rådgivare eller behöver detaljkunskap i just din bransch eller yrkesroll, men det blir väldigt svårt att coacha någon i exempelvis ledarskap om man själv aldrig har varit ledare. Eller inom karriär ifall man själv inte har någon kunskap eller erfarenhet inom olika angreppsätt, vägar och verktyg kring karriärutveckling. En coachutbildning ger så klart en bra grund, men sen behövs något ytterligare, vilket kan vara tidigare relevant arbetserfarenhet, utbildning eller bakgrund. Det låter ju självklart, men i och med att jag själv blev så glad över att läsa det, så kan jag konstatera att det nog inte riktigt är så det ser ut idag…

  Gilla